maanantai 18. syyskuuta 2017

Viikolla tapahtuu

vko 38 18.9-22.9.2017

teema: pelkotöiden viimeistelyä

matematiikka: Dragon Box s. 16-21
äidinkieli: O-kirjain + tehtävät
liikunta: mukaan sisävarusteet, mutta sään salliessa olemme ulkona
Syksyinen luonto

Minulta kysyttiin toimintamme punaista lankaa: se on yhdessä kasvaminen.
Keskitymme ryhmätunneilla lukemis-, kirjoitus- ja matematiikan taitoihin. Koko ryhmän tunneilla sisältötavoitteiden lisäksi pääpaino on oppia työskentelemään yhdessä toisten kanssa. Tuo onkin vaativin osuus. On helppo saada lapset työskentelemään yksin, hiljaa samaa sivua tehden omilla paikoillaan. 

Vaativinta on ohjata heidät tuntemaan itsensä: tunteensa, jotka vaihtelevat iloista pelkoihin, suruista ahdistukseen. On opittava sietämään erilaisia ihmisä ryhmässä, neuvottelemaa heidän kanssaan, sietämään ristiriitoja, pettymyksiä. Tekemään yhteisiä suunnitelmia tavoitteen saavuttamiseksi. Opittava kunnioittamaan erilaisia mielipitietä ja opittava kertomaan omia ajatuksiaan toisia pelkäämättä tai jännittämättä. Opittava oivaltamaan, että yhdessä pohdiskellessa ideoista kasvaa suurempia kuin yksin.

Työskentelymme pääpainoa on siis auttaa lasta itsetuntemuksessa, itseohjautuvuudessa, auttaa rakentamaan postiivista minäkuvaa ja oppia hyväksymään itsensä oivaltaen, että meillä kaikila on vahvuuksia ja osa-alueita, joita voimme kehittää. Oppiessaan ymmärtämään itseään on helpompi oppia hyväksymään muut ihmiset. 
Tässä meille riittää töitä pitkäksi aikaa. Työstämme tätä kokonaisuutta erilaisten teemojen kautta vuoden aikana.
On opittava, että virheet kuuluvat elämään ja niistä vain opitaan taitoja elämää varten. Mikään oppaine ei mene ihmisen edelle.


Mottomme ovat; auta minua tekemään itse ja vastuullinen vapaus. Kannustamme toisiamme ideoimaan ja toteuttamaan omia suunnitelmiaan. Asettamaan itselleen unelmia ja tavoittteita, joita voi  ja täytyy tavoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti