sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Kaamosta vastaan



Naamarit alkavat valmistua ja ne innoitttavat omien vuoropuheluiden luomiseen. Niistä on tavoitteena kuvata Imoviella lyhytelokuvia.  Elokuvan saloihin pääsee mukaan tutustumalla:

Kaikki kuvaa





Tavoitteet vko 47

En: Clothes
Ma: s. 132-143; jakolaskukäsite
Ai: Herkullinen vihje; s. 44-45
Li: sisällä palloilua ym. leikkejä
Ks/Ku: jouluaskarteluja
Ue: Tunne tunteesi
Ylt: kartta



sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Yhteisvoimilla pärjätään!

Viime viikolla polttavimmaksi aiheeksi nousi kiista koulun pihalle rakennettavista majoista.  Pihalla on puutetta rakennustarvikkeista ja tilaakin on vähän. Lapset löysivät ratkaisun ja päättivät rakentaa 2C-luokan majan. Maja nousikin nopeati pystyyn, kun kaikki osallistuivat sen rakentamiseen. Lapset olivat itsekin sitä mieltä, että majaa oli kiva rakentaa yhdessä toisten kanssa, eikä riidellä paikoista ja tarvikkeista. Tunnuslauseeksi nousikin: "Yhteisvoimin pärjätään!"

Ehdotin, että koululle pitäisi saada kuorma risuja ym. rakennustarvikkeita, sillä majojen rakentaminen on kaikille 1-2 luokkalaisille mieluista puuhaa. Voisimme pitää yhteisen majojen rakentamisen päivän alkuopetusluokilla! Näin opittaisiin arvostamaan toisten työtä ja vähennettäisiin turhia riitoja pihalla.




Isänpäiväkortit ja -paketit saatiin myös viimeisteltyä torstaina: Ihanaa isänpäivää kaikille isille hienojen korittien ja lahjojen kera.






vko 46 tavoitteet:

Ma; s. 110-119; yhdistetyt laskutoimitukset, kertotaulun tukilaskuja

Ai: Äkäinen isoveli; tehtävät  työkirjasta ja luetunymmärtämismoniste

Li: sisäliikuntaa; palloilua

Ue; Tunne tunteesi

Ylt; karttoihin tutustuminen jatkuu