maanantai 24. syyskuuta 2018

Lukeminen kannattaa aina



Viime viikolla kävimme kirjastossa ja luimme lukukoira Olgalle. Toinen ryhmä pääsee kokemaan saman ke 17.10 klo 9.00 eli ryhmät vaihtavat paikkaa. Luokalla on aloitettu kolmen erilaisen kirjan lukeminen. Mekaaninen lukeminen alkaa sujua jo mainiosti, joten jatkossa keskitymme ymmärtävään lukemiseen. Ajatus mukana sisällössä. Kerran viikossa paneudumme työn alla olevan kirjan sisältöihin eli joka maanantai tulisi seuraavat luvut olla luettuna. Kirjat on pyritty valitsemaan lukutason mukaan. Lukukirjan läksy on viikolle ja luettavan kirjan sisältöihin olisi tarkoitus paneutua viikonloppuna. Toki lainattua kirjaa saa lukea myös viikolla.

Ymmärtävä lukeminen on elinikäinen matka ja näin alussa toivon tietenkin teidän vanhempien panosta tähän asiaan eli kyselette lapseltanne lukuläksyn sisällöstä ihan peruskysymyksiä. Lapsilla on lukuläksyihin liittyvä kirjanen, jossa on juuri sisältökysymyksiä. Tekstiin merkitään numerolla kohta, josta vastaus tehtävään löytyy.

VIIKKO 39; tavoitteet

Tänään ma pidin matikan testin ja yleisesti se meni ihan mukavasti. Matikassa siirrymme uuteen aiheeseen; kymmenet täyttyvät; kymmenylitys yhteenlaskussa ja näiden harjoittelua.
s. 48-59

Äidinkieli; Lukukirja; Opettajan hauska idea; luetun ymmärtäminen-tehtävämoniste, lukukirjan tehtäväkirja s. 23-26

Liikunnassa suunnistamme vielä tämän viikon.

KS/KU jatkamme voimaeläimen parissa










maanantai 17. syyskuuta 2018

Syksyn taikaa; vko 38




Ma; ykkösten ja kymmenten vähentäminen
        s. 34-41

AI; Aarre vaarassa s. 22-23 (lukukirja)
       työkirja; s. 20-22

Li; suunnistus; NAVI-toteuttaa meille perjantaina suunnistusradan

Ku/Ks; voimaeläin; pyörät pyörimään



Olemme aloittaneet viikkotavoite-kokeilun. Viikon alussa taululle merkitään tavoitteet, jotka on tehtävä perjantaihin mennessä. Oppilaat opettelevat suunnittelemaan omaa ajankäyttöään ja kantamaan enemmän vastuuta tekemisistään. Aloitimme jo viime viikolla ja oli mahtavaa huomata, kuinka pian asia sisäistettiin useimman lapsen kohdalla. Ajatuksena on, että jos tavoitteet on tehty etuajassa, niin saa suunnitella ja toteuttaa omia projekteja esim. elokuvia tai animaatioita; kuvis- tai käsitöitä; kirjoitusprojketeja. Asia on uusi, joten lapsille on annettava aikaa, sillä alussa tulee helposti ylilyöntejä. Hienointa on ollut huomata, että osa lapsista on löytänyt aivan uuden kipinän työskentelyyn.





sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Iloisesti yhdessä vko 37

Tavoiteet: Matematiikka s. 26-33; kymmenien lisääminen ja vähentäminen,
                 ykkösten ja kymmenten lisääminen
               
                 Äidinkieli; Annun oivallus; läksyyn tutustumista ja
                  ääneen lukemista päivittäin.
                 Luentun ymmärtämisen tehtävä viimeistään perjantaiksi 14.9.
                  
                 UE; anteeksi antaminen
                 
                 LI; suunnitus
                 
                 KS/KU; minä osaan